Let the X-mas Games begin

Kerstavond in Hilversum

Het is de dag voor kerst. Belladonna en ik zijn in Hilversum bij Franka, Mark, Roos, Anne en Maartje. 's Middags ontmoeten we elkaar bij de levende kerststal in de Gijsbrecht. Er scharrelen vooral veel dieren rond, schapen, geiten, een bok met een enorme kurkentrekker op zijn kop, ganzen, eenden, en natuurlijk de onvermijdelijke lama. "Waar is de kameel?", vraagt Franka (!?). Daarna nog even een paar winkeltjes in en uit en dan gaan we snel op huis aan.

Belladonna is de Bob, dus Mark en ik ontfermen ons over het 5l-biervaatje. Taart, gebak, lekkere hapjes. En dan gaan we spelletjes doen. Vooral veel quizzen. Mark en ik worden onderworpen aan een belangrijke test, teneinde voor eens en vooral te bepalen wie de slimste Haas is. Uitslag: 6-2 voor Franz, waarbij ik moet opmerken dat de puntentelling veel gelijkenis vertoont met die van "Dit was het nieuws". We spelen drie rondjes van een soort Twee-voor-Twaalf, waarbij enkele vragen met een discutabel antwoord voor nogal wat commotie zorgen (aan welke rivier ligt Khartoum? hoe heet het 2006-album van Marco Borsato? welke gebergte ligt in Algerije, Lybië en gedeeltelijk in Egypte?). Ondertussen eten we onze buikjes vol aan heerlijke pie's uit de oven.

Mark wint de Catan-pot (Steden en Ridders) afgetekend. Er is zelfs geen sprake van enige spanning, zijn voorsprong is vanaf het begin al te groot. Daarna nog een hekkie klaverjas. Mark en Franz vormen een gouden koppel en spelen de dames van tafel (1900 vs 1200).

Het kindje Jezus brengt de avond door in de kroonluchter.

Het vaatje bier is nog niet helemaal leeg, maar toch om een uur of twee gaan we weer naar huis. Kerstmis 2006 is ludiek begonnen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

5th Dimension Television

kersen keren

De mate van rampzaligheid